Де краще застосовувати машинну штукатурку?

Де краще застосовувати машинну штукатурку?

Швидкі темпи сучасного будівництва потребують застосування нових, прискорених методів як внутрішньої, так і зовнішньої обробки. У зв'язку з цим процес машинної штукатурки стін отримує все більшу популярність.

За допомогою універсальної машинної штукатурки можна чудово вирівняти стіни, виготовлені з різних будівельних матеріалів:

  • бетону;
  • цегли;
  • дерева.

Такий спосіб штукатурки стін добре підходить як для внутрішнього, так і зовнішнього застосування. Вона швидко схоплюється, не обтікає, не тріскається після висихання.

Машинна штукатурка - це вигідно!

Машинна штукатурка стін вигідна ще й тим, що її застосування економить не тільки час, а й кошти. Розчин в машині замішується у відповідності зі строгими пропорціями складових, тому сухі суміші використовуються без надмірностей, тільки в потрібній кількості.

Сам процес нанесення машинної штукатурки під силу будь-якому робочому-маляру, немає потреби наймати спеціально навчену людину. Розчин однорідної консистенції подається в пістолет, а потім рівномірно розподіляється по стінах. Таким чином, виконуються оштукатурювання і вирівнювання, без необхідності в додатковій шпаклівці. Поверхня стін в результаті - гладка та рівна, підготовлена ​​до завершального етапу обробки - фарбування або наклеювання шпалерів.

Процес машинної штукатурки - простий та зрозумілий

Машинна штукатурка починається з ґрунтування, що забезпечує зчеплення розчину зі стіною. Потім відбувається встановлення маяків, за допомогою яких потім легко прибираються незначні надлишки розчину. Вирівнювання стін - це нанесення розчину за допомогою пістолета з подальшим вирівнюванням по маяках. Стики матеріалів і кути попередньо закриваються металевою сіткою. Кінцевий етап нанесення штукатурки - затирання спеціальною губкою.

Машинна штукатурка дає можливість оштукатурювати великі поверхні стін за короткий час та з найменшими витратами робочої сили.

Принцип роботи установки та місця її застосування

Якщо до складу розчину входить гіпс або цемент, то використовувати його в приміщеннях з підвищеною вологістю не рекомендується. Оздоблення в такому разі не буде міцно триматися, а відпадатиме або розшаровуватиметься. Якщо перепади вологості незначні, то це не зашкодить.

Для здійснення процесу машинної штукатурки на об'єкті необхідна наявність джерела електроживлення. За допомогою гнучкого шланга підводиться вода або, якщо немає водопроводу, використовується привізна. Суха суміш змішується з водою в бункері, потім через гнучкий шланг розчин йде в пістолет, яким і наноситься на стіни. Робітники контролюють розподіл суміші на поверхні.

Автоматизоване оштукатурювання на сьогоднішній день застосовується для виконання таких завдань:

  1. Заливання підлоги.
  2. Малярних робіт.
  3. Виконання стяжок.
  4. Оздоблення фасадів будівель.
  5. Виконання штукатурки «шуба».
  6. Фінішної обробки внутрішніх стін.

Для невеликої квартири метод машинної штукатурки недоцільний, тому найкраще його використовувати для приміщень розміром від 100 кв. метрів. Один робочий наноситиме розчин, а інший або кілька - розрівнюватимуть шари та ліквідуватимуть надлишки. Досвідчена бригада майстрів вручну наносить шар штукатурки швидко, але машинний спосіб вирівнювання стін, як показали результати, перевершує його за швидкістю в 4-5 разів.

Великий спектр застосування сучасної машинної штукатурки стін значно підвищив рейтинг її популярності та затребуваності.

Поділитись в соцмережах

Інші статті

  • 28.08.2020

    Штукатурення цегляної стіни

    Дехто вважає, що штукатурити стіни на яких вже є покриття без видимих дефектів це гарна ідея. Але це - оманливе рішення. За деякий час стара штукатурка почне відшаровуватися та обсипатися, і доведеться все розпочинати заново
    Читати далі
  • 19.08.2020

    Покрокове виконання стяжки підлоги

    Стяжка підлоги в ремонті чи будівництві посідає одне з найголовніших місць. Адже від рівності й міцності підлоги залежить зручність проживання, а також встановлення меблів та електроприладів, укладання килимових покриттів, і навіть тепло в приміщенні.
    Читати далі
  • 10.08.2020

    Особливості машинної штукатурки газобетону

    Щоб поштукатурити будинок, зведений з газобетону, потрібно знати про особливості штукатурки машинним способом з урахуванням специфіки структури блоків. Найкращий спосіб продовжити термін існування обробки фасаду - застосовувати правильну технологію його оштукатурення
    Читати далі
  • 04.08.2020

    Промислові підлоги: види і способи заливки

    Промислові підлоги встановлюються в приміщеннях таких сфер діяльності, де на них передбачається значне навантаження. Залежно від призначення, вони діляться на різновиди
    Читати далі
  • 23.07.2020

    Стяжка підлоги в приватному будинку або котеджі: варіанти

    Будівельні роботи в житловому приміщенні повинні бути виконані технологічно правильно, тому що від цього залежатиме якість проживання мешканців і, в окремих випадках, навіть їхнє здоров'я.
    Читати далі
  • 21.07.2020

    Напівсуха стяжка підлоги: особливості

    Сучасне будівництво відрізняється тим, що для нього використовуються якісні матеріали та новітні технології. Усі прагнуть вкласти гроші в довгострокові об'єкти, які будуть міцними й надійними. Тому дуже важливо від проектування і початку будівництва приміщення передбачити його комфортність та ефективність. Після зведення стін майстри приступають до внутрішніх будівельних робіт та оздоблення.
    Читати далі